За жал смртта на Илиевски кој не го дочека лекот трикафта ги разбуди инститциите, но пршањето е дали ќе останат будни и дали ни се потребни вакви примери за да видиме дека системот е зарибан.

Пепо Леви од Здружение на болни од хронична миелоична леукемија, Весна Стојмирова Алексовска од Алијанса за ретки болести, Фики Гаспар од Здружението за цистична фиброза и Слободан Катушевски, родител на дете болно од цистична фиброза.

Автор: Анета Додевска

Преземено: 24.mk

Донирај

ден