Фики Гаспар и Ивана Атанасоска од здружението за цистична фиброза велат дека со набавката на првите терапии на трикафта е направен првиот чекор. Но, додаваат дека борбата продолжува за обезбедување на терапија за сите пациенти.

Автор: Сунаи Сабриоски

Преземено: 24.mk

Донирај

ден