Дојдете и поддржете не, да ни се даде здивот кој ни недостига!

Доколку сте од друг град и сакате да ни се приклучите побарајте ги лицата за контакт:

  • Куманово – Марјан 078 456 036
  • Тетово – Елмир 071 319 194
  • Велес – Лидија 075 350 195
  • Штип – Елена 078 354 693
  • Берово – Игор 077 490 953
  • Битола – Дарко 076 528 733
  • Прилеп – Сашко 077 535 500
  • Кочани – Мартина 075 838 602
  • Охрид, Струга, Ресен, Кичево и Дебар – Боби 070 331 782

ГИ ПОВИКУВАМЕ СИТЕ кои сакаат да не поддржат во нашата борба ДА ДОЈДАТ на 4-ти ФЕВРУАРИ, САБОТА, 12ч пред ВЛАДА, со една и единствена цел, а тоа е да ги оствариме нашите права!

1. Право на модулаторна терапија за сите пациенти со ЦФ. Државата ВЕДНАШ да обезбеди средства за воведување на модулаторна терапија по принципот на сите европски и балкански држави, со соодветен план и стратегија за опфаќање на целата популација која е заболена од оваа ретка болест.

2. На Клиниката за пулмологија и Клиниката за детски болести да се создадат услови за лекување на пациентите според протоколите за лекување на оваа состојба со формирање на стручни тимови и соодветни и стандардизирани услови за хоспитализација.

3. Фондот за здравствено осигурување да обезбеди медицински помагала кои се неопходни за секој пациент во секојдневната терапија а тоа се:
*Инхалатори со висок степен на дифузност, по препорака на доктор специјалист
*Пеп/Флатер за физикална терапија

Здравјето и животот на група млади луѓе се нешто на кое не смее да се става цена и не смее да се игнорира! Ние имаме право на лек, а тие обврска да ни го обезбедат!

Донирај

ден