Здружението Асоцијација за цистична фиброза и Фудбалската Федерација на Македонија ја започнаа соработката во рамките на која Фудбалската Федерација на Македонија се приклучува кон кампањата „Трикафта за сите“. Трикафта е лек кој спасува животи, за кој Здружението Асоцијација за цистична фиброза се бори да биде достапен за сите пациенти кои боледуваат од ова болест. Затоа, во недела во 14 часот, на стадионот „Борис Трајковски“, во првенствениот натпревар од Првата лига на Македонија, помеѓу Вардар и Шкендија, на кој фудбалерите на двете екипи ќе излезат на терен држејќи транспарент со мотото: ТРИКАФТА ЗА СИТЕ, кој ќе биде истакнат на два јазика, македонски и албански. Им благодариме на Фудбалската Федерација на Македонија за оваа соработка и се надеваме дека таа ќе продолжи и во иднина.

Asociacioni për Fibrozë Cistike dhe Federata e Futbollit të Maqedonisë kanë filluar bashkëpunimin në të cilin Federata e Futbollit të Maqedonisë i bashkohet kampanjës “Trikafta për të gjithë”. Trikafta është ilaçi shpëtues jete për të cilën Asociacioni për Fibrozë Cistike ka kohë që lufton për ta siguruar për të gjithë pacientët e prekur nga Fibroza Cistike. Andaj, të dielën në ora 14:00, në stadiumin “Boris Trajkovski” në Maxhari të Shkupit, në ndeshjen kampionale të Ligës së Parë të Maqedonisë, e cila do të zhvillohet në mes KF Vardari dhe KF Shkëndija, me çka futbollistët e të dy skuadrave do të hynë në fushë duke mbajtur një banderoll me moton: TRIKAFTA PËR TË GJITHË, e cila do të shfaqet në dy gjuhë, në maqedonisht dhe shqip. Falënderojmë Federatën e Futbollit të Maqedonisë për këtë bashkëpunim dhe shpresojmë që ai të vazhdojë edhe më tutje.

Донирај

ден