Уште четворица пациенти со цистична фиброза ќе го добијат лекот „трикафта“ со дополнителна нарачка.

Фондот за здравствено осигурување даде согласност на клиниката за детски болести во лекувањето да бидат вклучени уште четворица пациенти, затоа што со првата набавка на лекот за осум-мината пациенти, кои се во најкритична состојба, била постигната пониска цена и останал дел од предвидениот буџет од 2,2 милиони евра, јави Макфакс.

Преземено: makfax.com.mk

Донирај

ден