Веќе неколку месеци, пациентите од цистична фиброза алармираат дека за нив има ефикасен нов лек Трикафта и дека државата не набавува од лекот Трикафта.

Спората реакција и државната негрижа со живот ја плати битолчанецот Благојче Илиевски кој почина минатата недела.

Во КОД вечерва исповед на неколку пациенти кои живеат со болките од цистилна фиброза и со надеж дека државата ќе застане на нивна страна.

Преземено: telma.com.mk

Донирај

ден