Не може да биде ниту студент ниту вработена – болеста цистична фиброза го наруши животот на 20 годишната Мартина.  

Асоциајцијата за цистична фиброза најавува нови протести поради институционалниот молк по апелите државата да обезбеди лек за овие пациенти.

Автор: Енџи Николоска

Преземено: 24.mk

Донирај

ден