Денес е голем ден за пациентите со цистична фиброза – започна долго очекуваната терапија со Kaftrio во комбинација со Ivakaftor кај 6 пациенти во ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести Скопје.

Да им посакаме подобро здравје и посреќен живот.

Преземено: ukdetskibolesti.mk

Донирај

ден