Пациентите со цистична фиброза од Северна Македонија бараат да се воведе терапија која веќе неколку години се користи во европските земји и во регионот.

Одговорните во Министерството за здравство се уште не ги испочитувале тие барања, но од владата велат дека се обидуваат да најдат систематско решение за набавка на терапија.

Преземено: Aljazeera Balkans

Донирај

ден