Пациентите со цистична фиброза во Македонија сè уште чекаат современа модулаторна терапија. Помина еден месец од протестот, но решение за проблемот нема. На потег се надлежните. Владите во регионот обезбедија терапија за нивните граѓани со цистична фиброза.

Автор: Наташа Јанчиќ Менковски

Преземено: mrt.com.mk

Донирај

ден