Денес во Прилеп под мотото ,,Прилеп – Борец, херој, хуманитарец”, се одржа хуманитарен настан за подигнување на свеста за цистичната фиброза. Овој настан, во организација на Општина Прилеп и градоначалникот Борче Јовчески, а во соработка со Асоцијација за цистична фиброза, е по повод одбележување на 3-ти Ноември, Денот на ослободувањето на Прилеп.

Хуманитарниот настан беше збогатен и со концерт на прилепскиот рок бенд ,,The hounds” со цел поддршка на лицата заболени од цистична фиброза.

Благодарност до организацијата, но и до сите присутни кои овозможија да се јакне свесноста, емпатијата и солидарноста.

Донирај

ден