Остеопороза и остеопенија

Луѓето со цистична фиброза (ЦФ) се ранливи на остеопенија и остеопороза. Остеопенијата е честа болест на коските во која коските имаат помалку минерали и се слаби; остеопороза, состојба кога коските се…

Донирај

ден