Назална потенцијална разлика (НПР)

Една од главните карактеристични карактеристики на ЦФ е акумулација на густа, леплива слуз во различни делови на телото, вклучувајќи ги и дишните патишта. Ова е предизвикано од абнормален транспорт на …

Донирај

ден