Благојче го изгуби животот затоа што државата навреме не му го обезбеди лекот што му беше потребен.

Уште седум пациенти со цистична фиброза се во критична состојба. За да го добијат лекот „трикафта“, од министерството најавија дека треба да се иницираат измени на дури три закони. Тие немаат време за чекање.

Лекот е приоритет, а не комодитет.

Преземено: vidivaka.mk

Донирај

ден