Кога ќе ни почине пациент, тогаш надлежните ќе ја видат итноста на потребата од брз лек, велат болните од цистична фиброза

Претседателот на Асоцијацијата за лица болни од цистична фиброза, Фики Гаспар, за „Макфакс“ вели дека здравствената состојба на болните е...

Се шокиравме кога дознавме дека и двете дечиња ни се болни од иста болест – Со Јасмина Јосифов од Битола за мајчинството на две деца со цистична фиброза

Ти си суперхерој и твојата супермоќ е да го испиеш апчето. Ова е утешителната реченица која битолчанката Јасмина Јосифов секојдневно...

Донирај

ден